Wat is Responsive Webdesign?

Responsive webdesign is het ontwerpen van een website die zich aanpast aan het apparaat waarmee de bezoeker de website gebruikt. Dit betekent dat de website zich op een laptop, desktop, tablet of smartphone telkens aanpast van layout. Daarmee is deze voor ieder apparaat duidelijk en netjes zichtbaar. Omdat het aantal verschillende soorten beeldschermresoluties nog steeds toeneemt, is responsive webdesign erg belangrijk bij het ontwerpen van uw website.

Als u gebruik wil maken van een responsive website heeft u maar één website die u moet onderhouden. De responsive website toont zelf voor ieder apparaat de juiste versie. Deze wordt aangepast aan de gebruikte resolutie. Hierdoor is de tekst in alle gevallen goed leesbaar en hoeft u niet in te zoomen.

Overstappen naar Responsive Webdesign

Tegenwoordig hoort u steeds vaker de term responsive website of webdesign. Er zijn nog steeds enorm veel websites in 2017 die niet zijn aangepast om te bekijken op tablets of smartphones. Nog steeds is zo’n 20 à 25 procent van de online websites niet geoptimaliseerd voor verschillende formaten.

Voor uw online marketing strategie moet u direct aan de slag met een responsive webdesign. Een goede layout van uw website zal als resultaat hebben dat u meer bezoekers ontvangt en houdt op uw website. Ook gaan ze sneller over tot actie! Een responsive website zal tevens voor een professionelere online uitstraling zorgen van uw bedrijf.

Is uw website al mobielvriendelijk?

Test hier of uw website responsive is.

 

Met de responsive website tool hierboven kunt u controleren of uw website responsive is. Google past het zoekalgoritme met grote regelmaat aan en mobielvriendelijke websites krijgen al zeker twee jaar een hoger ranking dan websites die alleen voor een desktop zijn gecreëerd.

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een smartphone en/of tablet. Daardoor is het dus geen keuze meer om in 2017 voor een responsive website te kiezen. Responsive webdesign is een must. Het voordeel van responsive webdesign is dat het erg gemakkelijk te combineren is met een contentmanagementsysteem als Drupal, Joomla of WordPress.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een responsive website? Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen creëren we een website die klaar is voor de toekomst!