VideoRecept

Datum
Categorie
Webapps
Tags
Content Management System, Graphic Design, Mobile apps smartphone tablet iOS Android, Webapplicaties – Maatwerk, Webdesign
Over dit project

Videorecept is een online videoplatform gericht op de kookliefhebber. Op deze online applicatie kunnen kookliefhebbers hun kookkunsten aan de rest van de wereld laten zien en online videos van kooktechnieken van anderen bekijken.

Dankzij de uitgebreide en veelzijdige back-end kunnen de beheerders van de webapplicatie werkelijk alle kanten op. Naast pagina-, nieuws-, menu-, bestands-, en ledenbeheer zijn een groot aantal functionaliteiten op maat gemaakt voor de opdrachtgever.

Dankzij het feit dat niet alleen eigen videobestanden op het platform gefaciliteerd kunnen worden, maar men ook filmpjes van diensten als Youtube of Vimeo kan embedden is een zeer veelzijdige web applicatie opgeleverd waarop kookvideo’s van allerlei bronnen in eigen beheer kunnen worden gebundeld op één online platform (waarbij reacties ook kunnen worden beheerd) .

Op de site kan de bezoeker dus video’s van recepten bekijken, binnen een eigen layout en structuur. Op de homepagina wordt een verzameling van de meest bekeken filmpjes weergegeven.

Hier worden standaard de nieuwste video’s getoond, maar ze kunnen eveneens gesorteerd worden op andere eigenschappen, zoals bijvoorbeeld de hoogste beoordeling.

Bezoekers van Videorecept kunnen op diverse manieren door de website heen navigeren om uiteindelijk bij de verschillende video’s uit te komen.

Daarnaast herbergt het platform tal van interactieve functionaliteiten, zoals het inschrijven op de nieuwsbrief of het ontvangen van sms’jes met aanbiedingen van sponsors en er is de mogelijkheid tot het abonneren op een RSS feed.

Daarnaast kunnen bezoekers zich registreren en inloggen, waarna zij hun profiel kunnen beheren, de mogelijkheid hebben om te reageren op filmpjes van andere leden en aankopen doen in de webshop. Leden kunnen vanuit hun profiel pagina ook video’s toevoegen. Op deze wijze kunnen zij ‘content’ creëren voor videorecept.nl. De beheerder van de web applicatie heeft echter de mogelijkheid om deze optie aan of uit te zetten in de instellingen, om eventuele wildgroei te voorkomen.

Alle content is dankzij innovatieve zoek technologieën – waaronder categorisering, tagging, zoekfilters en een volledig geautomatiseerde broodkruimelstructuur- en sitemap – zowel voor de bezoekers als voor de zoekmachines zeer toegankelijk. Optimale vindbaarheid in de zoekmachines is voor Mennes Creative is een belangrijk uitgangspunt bij het ontwikkelen van webapplicaties.

Naast de genoemde functionaliteiten beschikt Videorecept ook nog over een mailingsysteem waarmee eenvoudig grote mailings verzonden kunnen worden naar alle leden en geïnteresseerden.
Het Videorecept-project is een goed voorbeeld van de veelzijdige maatwerkoplossingen die Mennes Creative opdrachtgevers kan bieden. Complexe techniek en de nieuwste internet-technologieën zijn dankzij een intuïtieve interface toegankelijk gemaakt voor zowel beheerder als eindgebruiker. Een optimale combinatie van aansprekend ontwerp, gebruiksvriendelijke interfaces en vindbaarheid in de zoekmachines staan centraal bij alle webapplicaties die wij opleveren.

Benieuwd hoe de innovatieve maatwerkoplossingen van Mennes Creative ook voor úw organisatie een meerwaarde kunnen vormen? Neem dan nu geheel vrijblijvend contact met ons op voor een kosteloze brainstorm sessie met één van onze experts!