Mobiele apps

Op maat voor iOS (iPhone/iPad) en Android Smartphone/Tablet

De afgelopen jaren heeft het aantal smartphone en tablet gebruikers een enorme vlucht genomen en nog altijd wordt die stijgende lijn met de dag voortgezet. Het aantal smartphone gebruikers is exponentieel gestegen en in ruim de helft van alle Nederlandse huishoudens is vandaag de dag minstens één tablet te vinden. Deze ontwikkelingen hebben als gevolg dat de wereld om ons heen steeds mobieler wordt; toegang tot internet beperkt zich niet langer tot de PC in de computerhoek. Steeds meer mensen hebben het wereldwijde web letterlijk in hun broekzak zitten.

apps-500

Mobiel heeft de toekomst: onbegrensde mogelijkheden van mobiele apps

De nieuwe kansen die deze mobiele ontwikkelingen bieden zijn eindeloos. Met het toegenomen gebruik van smartphones en tablets zijn zelfs volledig nieuwe markten ontstaan. Markten vol nieuwe kansen en mogelijkheden, waarin de ontwikkeling van mobiele applicaties een cruciale rol speelt. Mobiel heeft dus de toekomst en Mennes Creative biedt u de mogelijkheid om hier effectief op in te spelen. Mennes Creative is in staat om native mobiele apps te ontwikkelen voor iOS (iPhone/iPad) en Android. Daarnaast bouwen wij mobiele webapplicaties die zich dynamisch aanpassen aan het browserscherm op ieder willekeurig toestel. Dankzij de nieuwe standaarden op het web – HTML5 en CSS3 – past uw mobiele applicatie zich zodoende aan ieder willekeurig apparaat dat uw doelgroep gebruikt aan.

Idee voor een mobiele app? Wij kunnen ‘m voor u bouwen!

Bij Mennes Creative passen wij niet alleen de laatste mobiele technieken toe, maar denken ook op creatief en commercieel vlak met u mee. Er wordt niet zomaar iets gebouwd; wij zorgen dat uw idee een commerciële doorvertaling krijgt, zodat de mobiele app perfect aansluit op uw beoogde doel(groep). Graag bekijken we samen met u wat de mogelijkheden zijn, op een manier die u het best uitkomt. Laat hier uw telefoonnummer of e-mailadres achter en wij nemen contact met u op!  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  SPARREN OVER UW IDEE?

  colin

  078-6130504

  info@startupfabriek.nl

  Native mobiele apps

  Native mobiele apps zijn toepassingen die als klein programmaatje kunnen worden gedownload door mobiele gebruikers. iPhone gebruikers downloaden hun iPhone applicaties in de App Store; bezitters van een Android-toestel doen dat in de virtuele winkel van Google Play. Groot voordeel van een native applicatie is in de eerste plaats het feit dat zij alle mogelijkheden van de smartphone waarop zij geïnstalleerd staan ten volle kunnen benutten. Zo kunnen er direct vanuit de mobiele app foto’s worden gemaakt of spraaknotities worden opgenomen.

  Mobiele Web Apps

  Een alternatief voor native mobiele applicatie, die dus stand-alone op desbetreffend mobiele operating system draaien, zijn mobiele web apps. Dit zijn applicaties die niet als lokale toepassing op het apparaat draaien, maar worden aangeroepen vanuit de mobiele browser. Een veel gehoorde kreet is dat native apps meer mogelijkheden bieden voor optimalisatie van gebruikersgemak dan mobiele browsers apps. Dankzij de komst van HTML5 moet die veronderstelling echter worden bijgesteld. Dankzij deze techniek kunnen platform onafhankelijke toepassingen worden ontwikkeld die zich automatisch aanpassen aan het apparaat waarmee zij aangeroepen worden.

  Best of both worlds

  Mennes Creative heeft de expertise in huis om zowel native mobiele applicatie als mobiele browser applicaties te ontwikkelen. Of het nu om een mobiele app gaat waarmee u de content van uw bestaande website in een nieuw jasje wilt steken, een mobiele app die juist een aanvulling is op uw responsive website of een hybride app waarin het beste van twee werelden wilt combineren; bij ons bent u aan het goede adres! Wij zijn gespecialiseerd in cross-mediale ontwikkeling en sparren graag vrijblijvend met u over uw ideeën en de onbegrensde mogelijkheden die mobiele apps bieden.

  Hoe Mennes Creative Apps ontwikkelt

  Wat betreft de ontwikkeling van mobiele apps hanteren we bij Mennes Creative altijd een vastomlijnde aanpak. Allereerst wordt de business case vastgesteld. Er wordt gekeken in hoeverre uw idee potentie heeft en echt nieuw is. Vervolgens brengen wij uw doelgroep in kaart en maken een inventarisatie van haar behoeften. Hoe kan uw app daar het best op inspelen? Dan volgt de commerciële doorvertaling, want er moet immers ook resultaat worden geboekt. Op basis daarvan wordt de strategie van uw mobiele app geformuleerd en vervolgens vertaald naar een conceptueel model. Aan de hand van ruwe schetsen wordt aan de hand van een conceptueel model uiteen gezet hoe de app moet werken. De volgende stap is het omzetten van dit interactieontwerp naar een grafische interface. De technische realisatie volgt, waarin de app daadwerkelijk wordt gebouwd en koppelingen worden gelegd met bestaande systemen. Voorafgaand aan de oplevering wordt het prototype uitvoerig door ons getest, zodat u de eerste bugs niet eens onder ogen krijgt. U heeft vervolgens een maand om het eindresultaat grondig door te testen, waarna publicatie in de App Store / Google Play volgt.